Crypto Staking

Wat is crypto staking en waar kun je het beste staken?

Crypto staking

Hier lees je alles over staking crypto en waarom er mee zou moeten beginnen. De crypto stakingspercentages kunnen per exchange erg verschillen. Vandaar dat we van een aantal crypto exchanges een overzicht hebben gemaakt van de te staken coins, de bijbehorende percentages en de voor- en nadelen. Zo kun jij de crypto stakingsvoorwaarden van de exchanges met elkaar vergelijken en het maximale rente percentage verdienen op jouw cryptocurrency! 

Wil je direct staken bij het beste Stakings Netwerk met de hoge interest rates? Bekijk dan onze Celsius Network pagina, hier geven we je meer informatie over Celsius en start je direct met $50 aan BTC. 

Wat is Crypto staking?

In begrijpelijke taal: Crypto Staking is het proces van het vastzetten (staken) van cryptocurrency bij een exchange om vervolgens een bepaald rente percentage over je cryptomunten te ontvangen. Je kunt het vergelijken met het zetten van geld op de bank waar je dan (vroeger) een positief rente percentage over kreeg. 

In moeilijke taal: Crypto Staking is het proces van actieve deelname aan transactievalidatie op een proof-of-stake (PoS) blockchain. Iedereen met cryptocurrency zou zijn cryptocurrency kunnen “staken” om zo beloningen te verdienen voor deelname aan het blockchain netwerk.

Waarom Cryptocurrency staken?

Crypto staken wordt beschouwd als de gemakkelijkste manier om geld te verdienen met cryptocurrency. Je krijgt immers een vast percentage over een bepaalde periode. Let wel op, als de munt die je staked in de tussentijd (staking periode) minder waard wordt dan kun je dus wel geld verliezen. Maar als deze cryptomunt in de stakingsperiode nou juist meer waard wordt dan geniet jij van een heerlijke compound interest! Je kunt naast Bitcoin ook altcoins en stable coins staken.

Het rente percentage (stakingspercentage), verschilt per cryptomunt. Dit percentage is gebaseerd op de risicofactor (volatiliteit), de complexiteit van het proces en de liquiditeit van activa tijdens de stakingsperiode. Het fijne aan cryptostaking is dat de stabiele munten met het minste risico (bijvoorbeeld USDT, USDC of de DAI) het meeste rente opleveren. Zo haal jij met minder risico meer rendement. Dat is iets wat we normaal niet gewend zijn in de financiële wereld. Als je bekend ben met het handelen in (crypto) valuta of aandelen dan ken je vast wel de regel: hoe groter risico je neemt, hoe hoger je potentiële winstmarge is. Bij cryptostaking ligt dit dus anders. 

Een voorbeeld:
De prijsverandering van USDT in het afgelopen jaar is maar 0,3% geweest. Maar het stakingspercentage van USDT ligt bij de verschillende exchanges tussen de 6 en 12%!  Terwijl de prijsverandering van Bitcoin het afgelopen jaar meer dan 400% is geweest en het stakingspercentage van de Bitcoin ligt bij de verschillende exchanges tussen de 1 en 6,5%.

Vergelijk zelf straks maar eens de volatiliteit van verschillende cryptocurrency en het stakingspercentage die je kunt verdienen.

Nexo

NEXO logo

NEXO is een uitstekende wallet om extra rente te krijgen op jouw cryptocurrency. Het is een gereguleerde instelling waar je crypto kunt swappen en staken.

Het voordeel van Nexo is dat je er veel verschillende cryptocurrency op kunt plaatsen. Je kunt deze naar je wallet sturen, maar je kunt ook gemakkelijk crypto kopen met je creditcard. Bovendien zijn er geavanceerde handels- en OTC-mogelijkheden.

De missie van het bedrijf is om de waarde en het nut van cryptocurrency te maximaliseren. Dit heeft zich vertaald naar een ecosysteem waarin al meer dan $30+ miljard in is verwerkt door 2+ miljoen gebruikers over de hele wereld.

Nexo geeft aan dat ze beveiligd zijn op militair niveau met 256-bit encryptie en een verzekering van 375.000.000 USD hebben voor eventuele schade aan gebruikers. Activa van klanten worden opgeslagen in cold wallets zodat het beter beschermd is tegen hackers. Tot slot is NEXO een van de weinige partijen die gekwalificeerd en gecontroleerd wordt door Goldman Sachs gesteunde – BitGo.

Interesse in NEXO? Druk op de knop hieronder om naar de promotie pagina van NEXO te gaan. Na het storten van $100 of meer krijg je $25 als beloning!

Nexo interest rates

De rente op stable coins (USDT/USDC) is bij Nexo tot 16%. Om dit te bereiken moet wel een platinum status verkrijgen. Dit bereik je wanneer 10% van jouw portefeuille uit NEXO tokens bestaan. Dit is de eigen token van het NEXO platform. Mocht jouw portefeuille tussen de 5 en 10% uit NEXO coins bestaan dan heb je een gold status. Tussen de 1 en 5% betekent een silver status. Heb jij geen NEXO coins in je portefeuille dan krijg je op Stable Coins 12%. Dit is alsnog een behoorlijk percentage. 

Een indicatie van de interest rates bij een “platinum status” vind je in de screenshot hieronder.

Nexo staking rates
Laatst bijgwerkt: 24-10-2023

Bake

Bake logo 2024

Bake lijkt op de platformen hierboven, maar steekt toch iets anders in elkaar. Het Bake Defi platform is echt bruikbaar en eenvoudig voor het staken van DFI-munten. Dit houdt in dat je je cryptocurrency omzet in de DFI coin en hier een hoog percentage rente voor terug krijgt. Het risico is dat de DFI coin minder waard kan worden en hierdoor jouw portefeuille ook. Bovendien moet je bedenken dat jij jouw crypto’s centraal bij een partij onder brengt en zij dus volledige controle hebben over jouw activa.

Bake.io zelf neemt 15% van de winst. De staking rewards kunnen echter voor jou wel oplopen tot 60%. Dit rente percentage verdien je alleen op de DFI coin. Bovendien is het staking van Bitcoin en Ether lucratief op Bake Defi.

Interesse in Bake.io als stakingsplatform? Met de Bake referral code: “326469” ontvang je $30 aan DFI coins na het storten van $50 of meer op het Bake Defi platform.

Bake interest rates

Bake staking

Crypto.com Staking

Staken op Crypto.com leverde altijd veel op wat betreft de exchanges. Momenteel is Crypto.com niet echt meer een verstandige keuze om je crypto op te staken. De percentages zijn namelijk verlaagd in de afgelopen jaren. Bovendien moet je Crypto.com muntjes (CRO) staken. Crypto.com biedt een flexibele stakingsperiode, en een 1 of 3 maanden vaste stakingsperiode. Je kunt door op Crypto.com te staken ook gratis Spotify Premium en Netflix krijgen. Meer informatie vind je op de Crypto.com referral code pagina.

Crypto.com Staking percentages

Indicatie van de stakingspercentages bij Crypto.com

Crypto.com staking 2024
Update: 24-10-2023

Binance Staking en Sparen

Binance heeft in principe twee vormen van staking. Binance staking en Binance Sparen. Binance Staking biedt een beperkt aantal cryptocurrencies die je kunt staken en percentage verandert constant. Je gaat een zogeheten smart contract aan en je kunt de actuele percentages zien via Binance Defi Staking. Vaak zijn deze contracten al snel verkocht. Makkelijker is om crypto te staken via Binance Earn. Hier kun je vele crypto’s staken net zoals bij crypto.com.

Locked vs. Flexibele staking (Binance)

Bij flexible staking is het rentepercentage lager, maar kun je wel op ieder moment je cryptos verkopen indien nodig.
Bij Locked staking (vaste staking) is het rentepercentage hoger, en je kunt ook op elk moment je cryptocurrency verkopen als je wilt. Maar als je dit doet dan wordt de rente die je hebt opgebouwd in de stakingsperiode niet aan je uitgekeerd.

Wij raden iedereen aan om sowieso via de app flexibel sparen aan te zetten. Dit doe je door op “automatisch inleggen” te drukken. Hierdoor krijg je automatisch interest over je crypto’s en kun je ze toch op ieder moment verkopen wanneer jij dit wilt.

Je kunt (bijna) alle cryptocurrency flexibel staken. Je kunt maar een beperkt aantal cryptocurrency locked staken. 

Bekijk hier het huidige aanbod van Locked staking van Binance

Binance Staking percentages

Hieronder vind je een indicatie van de percentages van Defi-staking via de binance app. Staking percentages kunnen exchanges elk moment aanpassen. Bekijk hier de actuele staking percentages van Binance.

binance staking 2023

Bitvavo Staking

Ook bij de Nederlandse crypto exchange bitvavo kun je crypto staken. Let op, de stakingspercentages van Bitvavo zijn erg volatiel, check altijd zelf de stakingspercentages voordat je een coin aanschaft. De actuele staking percentages kun je alleen vinden als je een Bitvavo account hebt aangemaakt. Hieronder hebben wij wel een screenshots van de 17 te staken cryptocurrency en de rente percentages.

Bitvavo Staking percentages

De staking percentages zijn afkomstig van de Bitvavo website en zijn het laatst gecontroleerd op 24 oktober 2023. Hieronder vind je de staking percentages van de 25 te staken crypto coins op Bitvavo:

 1. Cardano (ADA) ~ 2,75%
 2. ARK (ARK) ~ 1,07%
 3. Axie Infinity (AXS) ~ 15.00%
 4. Cosmos (ATOM) ~ 8,00%
 5. Bitcoin Cash (BCH) ~ 1,02%
 6. Bitcoin (BTC) ~ 0.77%
 7. Ethereum (ETH) ~ 1.01%
 8. The Graph (GRT) ~ 3,00%
 9. ICON (ICX) ~ 3,00%
 10. Komodo (KMD) ~ 2,00%
 11. Kusama (KSM) ~ 7,00%
 12. LTO Network (LTO) ~ 5,00%
 13. Luna Classic (LUNA) ~ 2,00%
 14. Luna (LUNA2) ~ 2,00%
 15. NEAR Protocol (NEAR) ~ 5,00%
 16. NEO (NEO) ~ 0.52%
 17. Ontology (ONT) ~ 0.51%
 18. Solana (SOL): ~ 4.0%
 19. Sui (SUI) ~ 2.00%
 20. Tezos (XTZ) ~ 2,50%
 21. Tron (TRX) ~ 1,03%
 22. USD Coin (USDC) ~ 1,75%
 23. VeChain (VET) ~ 0.49%
 24. Waves (WAVES) ~ 5.5%

OKX Staking

OKX is een platform waarop je erg veel verschillende cryptocurrency kunt staken tegen relatief hoge percentages. Deze hoge percentages gelden vaak maar voor een klein deel van jouw crypto. Er staat dan een zogeheten quota op. De quota voor de allerhoogste percentages bij OKX liggen vaak op rond de €50. Wil je meer dan dat van een bepaalde coin staken kan dat ook, maar dan wordt het rente percentage kleiner.

Laten we zeggen dat je voor €50 aan een bepaalde coin deze 90 dagen kan vastzetten tegen een percentage van 25%. Heb jij die crypto munt toevallig voor €500 dan kun je de overige €450 staken tegen een rente percentage van 10%. 

Het wordt je vanzelf vast wel duidelijk als je OKX Earn gaat ontdekken en de OKX savings en OKX staking tabjes opent!

OKX Staking percentages

OKX staking
OKX savings

Bybit Staking

Bij Bybit kun je de populaire cryptocurrency flexible staken. Dit houdt in dat je op elk moment kun stoppen met staking en je crypto kunt verkopen. 

Je kunt de munten BTC, ETH, BIT, USDT, USDC en nog vele andere coins staken. De opbrengst zal dagelijks automatisch worden gestort op jouw ByFi account.

ByBit Staking percentages

Bybit staking 2024

Conclusie

Crypto Staking raden wij iedereen aan omdat je een extra vast rendement op je cryptocurrency verdient terwijl je er vrijwel niets voor hoeft te doen. Je kunt je crypto’s onder brengen bij staking platforms als NEXO. Dit zijn earning platforms waarbij je een hoog rentepercentage krijgt op je cryptocurrency. Je kunt hier zelfs geld of cryptomunten lenen. Houd er altijd mee dat er risico’s zijn verbonden aan het staken van jouw cryptocurrency.

Op dit moment is NEXO het beste stakingsplatform anno 2024.

Binance biedt erg aantrekkelijk stakingsvoorwaarden op het gebied van flexibel staken. Wil je altijd volledige controle houden over je crypto’s en handelen wanneer je wilt dan is flexibel staken een erg goede keus. Gelukkig kun je nu op bijna iedere crypto exchange staken waardoor je de voorwaarden en rente percentages met elkaar kunt vergelijken. De stakingspercentages verschillen namelijk nog weleens per exchange zoals je hebt kunnen lezen. Wij staken voornamelijk op NEXO, OKX en Binance.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
Scroll naar boven