Crypto Trading Bots

Hoe werkt een crypto trading bot? En welke is de beste?

Crypto trading bots

Hier lees je alles over crypto trading bots. Wat zijn het en wanneer is het verstandig om eraan te beginnen? Maak je hiermee alleen maar winst en wat is de beste crypto trading bot voor 2024? Al deze vragen worden beantwoord en we nemen de 6 beste crypto trading bots met je door.

3 commas beste crypto trading bot
Direct naar de beste Trading Bot? Klik op de banner hierboven om gratis 3commas uit te proberen.

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een app of softwareprogramma dat geautomatiseerd cryptocurrency koopt en verkoopt. Crypto trading bots zijn ontworpen om emotieloos te handelen. Daarom zijn deze bots ideaal voor mensen die zich snel laten leiden door emotie en hierdoor verkeerde handelsbeslissingen nemen. In de volksmond worden deze trading bots ook nog wel eens bitcoin bots genoemd.

Waarom een crypto trading bot gebruiken?

De cryptohandel draait 24 uur per dag en 7 dagen per week door, dus zelf is het lastig om snel te anticiperen. Een trading bot helpt hierbij en kan 24/7 lang voor jou de markt in de gaten houden. Een crypto trading bot is ook zeer geschikt voor mensen die geen tijd hebben of het verstand niet hebben om koop en verkoop momenten te bepalen. Door de grote volatiliteit op de cryptomarkt en de emoties van paniek en hebzucht die hierbij komen is een crypto trading bot geen verkeerde keuze om je stress niveau te verminderen.

Hoe werkt een crypto trading bot?

Afhankelijk van de crypto trading bot tools en strategie die je hebt ingesteld kun je geld verdienen als de koers van crypto omhoog, maar ook als de koers omlaag gaat. Een trading bot bestaat vaak uit 3 delen: een generator, een risico analyse en een uitvoerende handeling.

  1. De generator: maakt koersvoorspellingen en bedenkt of het verstandig is om crypto te kopen of juist te verkopen.
  2. In de risico analyse wordt bepaald hoe risicovol de koersvoorspellingen van de generator zijn. In dit gedeelte wordt ook bepaald hoeveel cryptomunten er van iets wordt gekocht of verkocht
  3. In het uitvoerende gedeelte wordt bepaald wanneer de cryptocurrency wordt gekocht of verkocht en vervolgens voert de bot deze handeling uit.

Crypto trading bots kunnen verbinding maken met jouw favoriete crypto exchange zoals Crypto.com of Bitvavo via API. Je kunt het dus onderdeel maken van je huidige crypto investeringsstrategie.

Zijn crypto trading bots altijd winstgevend?

Dat is de hamvraag die de meeste handelaren stellen. Is een crypto bot altijd beter dan menselijk handelen of kun je een crypto bot verslaan? We kunnen al gelijk stellen dat je met een trading bot niet gemakkelijk een passief inkomen verdient. Als je ongeduldig bent en snel geld wilt maken, dan is een trading bot niet voor jou geschikt.

Crypto trading bots helpen bij het automatiseren van jou denkwerk, ze voeren consistent jou handelingsstrategie door maar kunnen tegelijkertijd ook bepaalde patronen verkeerd inschatten. Met een cryptobot kun je ook gewoon geld verliezen, er blijft een risico aan verbonden. De sleutel tot het maken van winstgevende crypto bots hangt af van je aanpak en of je de tijd neemt om de software te begrijpen. Investeer alleen met geld dat je kunt missen en gebruik stop loss om je risico te minimaliseren

Met de meeste crypto trading bots kun je ook aan paper trading doen. Dit betekent dat je met virtuele cryptomunten je strategie kunt uittesten. Je wint of verliest hierbij nog geen geld. Wij raden aan om gebruik te maken van paper trading voordat je live gaat.

Welke crypto trading bot moet ik kiezen?

Er zijn verschillende crypto trading bots op de markt. Daarom hebben wij de 6 beste crypto trading bots voor je op een rijtje gezet. Al de trading bots die we hieronder behandelen bieden gratis training modules aan. Het is verstandig hier gebruik van te maken om alle functies te leren kennen en ze op de juiste manier te gebruiken. Het fijne is dat je bij de meeste trading bot platforms ook lid kunt worden van hun trading bot community op Telegram. Zo kun je vragen stellen en tips krijgen over het gebruik van een bepaalde bitcoin- of cryptobot.

1) 3Commas

3Commas is te implementeren met de meeste grote crypto exchanges en je kunt handelen in vele crypto paren zoals bijvoorbeeld BTC/ETH. Mocht je 3Commas direct willen aanschaffen? Doe dan dan met onze 3Commas promo code voor korting.

Hoe 3Commas werkt

Direct na het aanmaken van een 3Commas account koppel je 1 of meerdere exchange accounts (bv. Binance of OKX). Niet alle denkbare exchanges zijn gekoppeld aan 3Commas. Met Bitvavo kun je op dit moment nog niet gemakkelijk de 3Commas bot integreren. De bots van Cryptohopper zijn wel geschikt voor Bitvavo gebruikers. Er zijn wel 23 andere exchanges functionerend met 3Commas.

Nadat je je exchange accounts hebt gekoppeld kun je geautomatiseerde handelingsacties toepassen via 3Commas en hoef je niet apart op elke exchange in te loggen om te traden. Dit wordt SmartTrade genoemd op de app.

3Commas functies

Een handige functie van 3Commas is Trailing Order. Trailing Order maakt het mogelijk om je Stop loss limieten aan te passen mochten je dit geacht vinden. Wat je vaak bij cryptokoersen hebt is dat een koers echt omhoog of omlaag schiet met een bepaalde snelheid (sprint). Mocht de cryptokoers omhoog schieten en je limieten met een snelle vaart aan gaan tikken dan kan Trailing Order ervoor zorgen dat je limieten automatisch naar boven worden aangepast. Dit zorgt er in de praktijk vaak voor dat je limiet wel wordt aangetikt en je dus wel je crypto koopt of verkoopt, maar dat je wel nog extra winst hierop pakt!

3Commas maakt het ook mogelijk om fictief te handelen en je strategie uit te testen via paper trading. Bovendien is 3Commas makkelijk te integreren met Trading View. Daarnaast heeft het nog meer functies die je zelf mag ontdekken op 3Commas.

Met welke exchanges kun je 3Commas koppelen?

De 3Commas bot kun je koppelen met veel populaire exchanges. Zo kun je 3Commas onder andere koppelen met Coinbase, ByBit, BinanceHuobi en Bitfinex. 3Commas is de meest gebruikte bot voor Binance. Ook is het dé trading bot voor Gate.io, FTX en Kraken.

Beste crypto trading bot

Met een app en een gebruiksvriendelijke interface is 3Commas volgens ons de beste keuze. Je kunt 3Commas tot een zekere hoogte gratis gebruiken. Om meer functies vrij te spelen betaal je $14,5 per maand voor het starter pakket, wat vaak genoeg is voor een particuliere belegger die een Binance bot of Coinbase bot zoekt. Je hebt wel de mogelijkheid om alle functies van de Pro versie 3 dagen gratis uit te proberen

Probeer 3Commas Gratis

Door je aan te melden via de affiliate link hierboven krijg je 15% korting op je eerste maand bij een abonnement op 3Commas!
Meer info over de 3Commas coupon

2) Cryptohopper

Cryptohopper is opgericht in onze hoofdstad: Amsterdam! Al handel jij graag met de Bitvavo exchange dan is dit dé crypto trading bot voor jou. Cryptohopper heeft namelijk wel een integratie met Bitvavo. Daarom is dit dé Bitvavo Bot die je kunt gebruiken om geautomatiseerd crypto te traden via Bitvavo. Naast Bitvavo heeft het natuurlijk ook de koppeling met andere populaire exchanges zoals Crypto.com en Kucoin meer.

Wij vonden naast Cryptohopper slechts 1 andere Trading bot software die te koppelen is met Bitvavo genaamd Bitbroker Trade. Satoshi Trading Bot is geen officiële partner van Bitvavo. 

Cryptohopper heeft veel overlap met 3Commas, zoals bijvoorbeeld de integratie met Trading View. Toch vinden wij de gratis versie van 3Commas wel wat uitgebreider dan die van Cryptohopper. In de gratis versie laat Cryptohopper je max. 20 posities innemen en kun je alleen nog handmatig traden. Het gebruik van een gesimuleerde crypto tradebot kan echt pas vanaf $19 per maand. Vanaf dan kun je automatisch kopen en verkopen bij Bitvavo.

Het leuke van Cryptohopper is dat ze een marketplace hebben. Hier kun je andere bots gratis of tegen betaling gebruiken die andere ervaren cryptobot handelaren hebben ontwikkeld. Zo hoef je niet zelf je strategie tot in de puntjes uit te stippelen!

Wij hebben de Cryptohopper uitgeprobeerd en gebruiken hem nog steeds. Vind onze ervaringen en de volledige Cryptohopper Review hier.

Probeer Cryptohopper gratis uit.

3) Stacked invest

Stacked invest is de meest vriendelijke cryptobot voor beginners. Met de pre-built bot strategieën is het gemakkelijk om een strategie over te nemen. Ook hebben ze pre-built stacks die voor jou een “pre-built portfolio” maken. Deze portfolio kun je gemakkelijk zelf aanpassen door te schuiven met de filter. En maakt zo een gebalanceerde portfolio tussen stable coins en altcoins.

De crypto trading bots van Stacked Invest zijn te koppelen met populaire exchanges als ByBit. Maar niet met Bitvavo.

Voor meer informatie kun je de Stacked invest website bekijken en direct gratis starten met Stacked Lite. 

Stacked invest lite vs pro
Stacked invest portfolio

4) HaasOnline

HaasOnline is te integreren met veel populaire crypto exchanges, maar niet met Bitvavo. Wij vinden het jammer dat Haasonline geen app en dus alleen werkt via de desktop. Wel is de gratis HaasScript community echt een aanrader en een bron van informatie. In de Discordgroep van HaasOnline zitten meer dan 2000 leden. De trading bots van Haasonline bestaan uit een aantal topkwaliteit bots. Een pareltje is de Inter-Exchange Arbitrage bot, waarmee je van de spread tussen de crypto exchanges kunt profiteren.

Haasonline heeft helaas geen gratis proefperiode voor zijn crypto trading bots, en je moet altijd met Bitcoin betalen om de crypto bot van Haasonline in te schakelen. Voor 0,005 Bitcoin kun je starten.

Gebruik onze Cryptoplatforms kortingscode voor HaasOnline om 10% korting te krijgen op je HaasBot.

Naar Haasonline

5) Coinrule

Coinrule is een geautomatiseerde trading bot voor zowel technische als niet technische crypto beleggers. Je kunt namelijk een bepaalde bot trading strategie kiezen of deze zelf in je bot programmeren. Deze crypto trading bot valt valt te koppelen met populiare exchanges. Maar helaas nog niet met Bitvavo of Coinmerce.

In de gratis versie kun je 2 handelingsregels maken, uit 7 template strategieën kiezen en je bot met 1 exchange verbinden. Het maximale maandelijkse handelsvolume ligt voor Coinrule op $3000. Al wil jij met meer handelen dan zul je een betaald pakket moeten aanschaffen, waarmee je veel meer features vrij speelt.

Probeer Coinrule gratis uit

Coinrule prijsplan

6) Quadency

Quadency fungeert in eerste instantie als een crypto management platform. Dit houdt in dat je al je exchange accounts gemakkelijk koppelt aan Quandency om zo al jouw aangesloten exchanges beheert vanuit één plek. Zo koppel je bijvoorbeeld Bybit en Coinbase en handel je vanuit 1 plek op meerdere exchanges. Helaas zijn de in Nederland bekendere exchanges als Bitvavo, Bitcoinmeester of Coinmerce nog niet te koppelen met Quadency.

Met cryptocurrency trading bots van Quadency kun je experimenteren of geautomatiseerd traden wat voor jou is. Je kunt kiezen uit 10 bot strategieën en de gratis versie bevat 5 bot handelingen per dag.

Probeer Quadency gratis uit

Quadency cryptobot exchanges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
Scroll naar boven