FTX

FTX is een van de snelst groeiende crypto exchanges ter wereld. Het platform is pas sinds 2018 actief en heeft sindsdien veel investeringen gekregen om het netwerk op te zetten. Nu in 2022 is FTX een exchange waar miljoenen mensen in vertrouwen. Beleggers van alle soorten en maten kunnen terecht bij FTX. Zo is het platform erg gebruiksvriendelijk voor beginners, maar kunnen ook professionele traders bij FTX voor leverage & future trading en zelfs NFTs.

Set Up

Klik op het pijltje hieronder om snel naar het aanmeld proces te gaan

Fees

Vind hier een overzicht van de transactiekosten van FTX

FTX Token

Meer informatie en de voordelen van FTT, de FTX token, vind je hier

FAQ

Veel gestelde vragen over het FTX platform, het handelen ermee en de ervaringen.

Aanmelden

Klik op de onderstaande button om te starten.

Met onze referral code krijg je 5% korting op al je transactiekosten.

1) Meld je aan

Meld je aan voor FTX en ontvang jouw bonus.

1) Meld je aan

Meld je aan voor FTX en ontvang jouw bonus.

2) Vul je gegevens in

Na het invullen van alleen je e-mailadres, wachtwoord en referral code kun je al direct tot $1000 handelen.

3) Voeg geld toe aan jouw account

Geld toevoegen doe je met je creditcard of bankoverschrijving. Er is nog geen mogelijkheid om met iDEAL geld op je FTX fiat wallet te zetten.

4) Start met handelen

Handel in cryptocurrency door middel van leverage, futures of ga Move- of optiecontracten aan. Simpele transacties met handelsparen kan natuurlijk ook!

Aanmelden bij FTX

Het aanmeldproces bij FTX is vrij simpel, je hoeft alleen maar je e-mailadres en een wachtwoord in te vullen. Vergeet niet om de referral code met: 21374003 in te vullen. Dit geeft je 5% korting op al je handelskosten.

Na aanmelding kun je maar tot $1000 handelen. Wil je dit bedrag verhogen? Dan zul je jezelf moeten verifiëren. Hierna kun je tot duizenden euro’s per dag handelen.

FTX kenmerken

Voor beginnende crypto handelaren kan het FTX platform nog weleens lastig te begrijpen zijn. Daarom hebben ze handige How To Guides beschikbaar gesteld op het FTX Youtube kanaal. Ook is er een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld en is er uitstekende support beschikbaar.

Als opkomend cryptocurrency platform, heeft FTX al erg veel functionaliteiten voor professionele handelaren. Voorbeelden zijn Leveraged Tokens, MOVE-contracten en OCT transacties. OTC handelen houdt in dat je transacties niet uitgevoerd worden op de officiële exchange maar één op één via een andere partij. Bovendien kun je er TradingView Charts vinden en zijn de hefbomen tot wel 101x de inleg om jouw winst te maximaliseren.

Handelen op FTX

Hieronder vind je alle manieren op het FTX platform te traden:

 • Leverage trading: Er zijn 45+ coins waarmee je kunt hefboomtraden
 • MOVE contracten: Met MOVE-contracten kun je inspelen op de vraag of de waarde van de BTC binnen een bepaalde tijd zal zijn stijgen of dalen tot een bepaald bedrag. Wanneer de periode voorbij is, maak je winst of verlies op de waarde van de BTC ten opzichte van je voorspelling.
 • Handelen in aandelen: Op het FTX platform kun je ook populaire aandelen zoals Tesla of Netflix aanschaffen
 • Opties: FTX biedt ook de optiecontracten om cryptocurrencies mee te verhandelen. Optiecontracten werken als ‘recht om te verkopen’ en ‘recht om te kopen’ posities. Deze opties kunnen zowel long als short zijn en een hefboom bevatten. Je koopt dus bijvoorbeeld het recht om een bepaalde waarde BTC tegen een bepaalde prijs te kopen op een afgesproken datum en tijdstip.
 • Predictive Markets: Hierin kun je op FTX bepaalde gebeurtenissen voorspellen en beloningen winnen mocht jouw voorspelling uitkomen.
 • Future contracts: Op 20+ cryptocurrency kun je future contracts kopen.
 • Volatility: Check de volatiliteit van verschillende crypto assets en speel hierop in.
 • NFTs: Handel in exclusieve Non Fungible Tokens

Alle transacties kun je terug vinden in je FTX wallet.

FTX Trading fees

De FTX exchange is gratis te gebruiken. Er zijn geen stortings-, opnamekosten en kosten voor de afwikkeling van futures op FTX. Wel zijn er trading fees die starten bij 0.07%. Wat erg goedkoop is! Zie een uitgebreid overzicht van de handelskosten hieronder.

FTX trading fees
Credits: help.ftx.com

FTT: de FTX Coin

De FTX exchange heeft zijn eigen FTX token genaamd: FTT. Zoals bij de meeste andere beurzen is het doel van het bouwen van een eigen coin voornamelijk om meer gebruikers naar het platform te lokken en te behouden. Dit doen ze door voordelen toe te voegen aan de eigen crypto, zodat het een meer winstgevende investering wordt. De FTT-token geeft daarom ook voordelen op de FTX exchange. Zo krijg je bijvoorbeeld lagere transactiekosten, worden je staking rewards hoger en maak je aanspraak op gesocialiseerde winsten uit het verzekeringsfonds.

FAQ

Vragen over FTX?

Vind hier de meest gestelde vragen over FTX

FTX is een exchange waarop je cryptocurrency kunt traden en andere crypto gerelateerde assets op kunt verhandelen. 

 • Tot 101x hefboom traden
 • Ook mogelijkheid om te handelen in aandelen
 • Transactiekosten van max 0.07%
 • Veel professionele trading opties

Het platform heeft nooit onthuld welke beveiligingsprotocollen ze gebruiken om de gegevens van hun gebruikers te beschermen. Toch kunnen we aannemen dat de FTX exchange veilig is. Er is tot nu toe geen enkel incident gerapporteerd met betrekking tot een inbreuk in het beveiligingssysteem of privacy gegevens. FTX geeft zelf aan dat ze regelmatig veiligheidscontroles uitvoeren met de hulp toonaangevende cryptobeveiligingsbedrijven.

Bovendien maakt de FTX gebruikt van een cold wallet en kunnen gebruikers zich met 2 factor autenticatie beschermen. Het FTX platform is niet gereguleerd.

FTX is het snelst groeiende crypto handelsplatform ter wereld en dat is niet voor niets zo. De veelzijdige trading opties maken het platform erg geliefd.

Ja, deze is op de FTX referral page te vinden. Of klik op de blauwe button bovenaan deze pagina. Bij het aanmaken van een account kun je namelijk een referral code invullen. Dit geeft je 5% korting op al je transacties op het platform. 

Een Nederlands alternatief is Bitvavo. Deze heeft echter niet zoveel trading opties als dat FTX heeft. Wil je dit wel? Dan is Crypto.com of Binance een goed alternatief.

Ja, FTX heeft zijn eigen coin. Dit wordt ook wel de FTX token genoemd. De FTX token heeft als afkorting FTT.

Nee, FTX heeft geen cryptocard zoals Crypto.com, Coinbase en Binance dat wel hebben.

nl_NL
Scroll naar boven